Donează Oxigen
Avem nevoie de păduri
ca de aer

Păduri

 DEFRIȘARE 

Dacă toată istoria planetei ar fi comprimată într-un singur an, omul ar construi primele unelte pe 31 decembrie la ora 23:45.

Cu aproximativ câteva secunde înainte de ora 00:00, secunde ce reprezintă ultima sută de ani, omul a defrișat peste 70% din pădurile de odinioară.

Timpul nu curge în favoarea noastră.

Tăieri ilegale

Degradare

În arcul Carpaţilor se află cea mai mare zonă împădurită, compactă din Europa Centrală. Aproximativ o treime din suprafaţa României – 6,6 milioane de hectare – e acoperită de pădure.

Insă în România 3 hectare de pădure/oră sunt degradate!

Mai multe ONG-uri au cerut în repetate rânduri stoparea tăierilor ilegale, conservarea parcurilor naționale și protejarea ultimelor păduri virgine.

România

Datorie

Avem nevoie de păduri ca de aer și avem datoria de a le proteja. De aceea am lansat campania:

Donează Oxigen. 
România are nevoie de tine.


Caută produsele cu sigla "Donează Oxigen" si contribuie la salvarea pădurilor din România.

Produse care participă în campania DoneazaOxigen.ro sunt suplimentele alimentare Himalaya: Liv 52 și Cystone.

Pentru fiecare pachet promoțional cu sigla "Donează Oxigen", compania Prisum Healthcare acordă asociaţiei Agent Green, beneficiarul sponsorizării, câte 1 (un) RON pentru fiecare unitate/pachet promoțional vândut. Sumele aferente sponsorizării vor fi utilizate de "Agent Green" în scopul protecției pădurilor din România.

 

Agent Green

Schimbare

Asociația "Agent Green" are ca scop protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător prin campanii pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, interzicerea exploatărilor forestiere in parcurile naționale si protejarea pădurilor virgine.

Planeta are limite, la fel și resursele pe care le oferă. Acestea trebuie îngrijite, nu epuizate. Trebuie să lucrăm cu natura, nu împotriva acesteia. Schimbarea pozitiva va aparea doar dacă fiecare om și fiecare companie va conștientiza această situatie si va acționa pentru a deveni parte din schimbarea necesara.

Campania "Donează Oxigen" se desfășoară în farmaciile și magazinele din România care comercializează pachetele promoționale participante. 

Identitatea vizuală a campaniei poate fi pusă la dispoziţia oricărei companii doreşte să se alăture proiectului. Pentru detalii te rugăm accesează pagina Companii participante. Regulamentul campaniei "Donează Oxigen" este disponibil aici.

Rezultate

Implică-te și tu. Donează Oxigen.

Organizația de mediu Agent Green a publicat un raport de activități realizate în anul 2022, an plin de lupte pentru pădurile magnifice ale României care dispar alarmant din cauza exploatărilor forestiere intensive.

Raportul prezintă eforturile organizației de a înființa noi păduri în zone aridizate și plantări în tăierile rase din munții Făgăraș care nu s-au regenerat natural precum și o listă cu acțiuni în justiție aflate în desfășurare. Raportul include noutăți despre decizia Comisiei Europene de a deschide un dosar de infringement pentru tăierile de păduri din România și enumeră investigațiile derulate Agent Green pe cont propriu, dar și împreună cu jurnaliști investigatori străini, cu scopul de a expune crimele de mediu din pădurile României.

Raportul continuă cu o listă lungă de activități care enumeră eforturile Agent Green de mobilizarea a societății civile din România prin petiții, activităție de advocacy, proteste și alte activități non-violente organizate în 2022. Și educația despre natură este parte din activitatea Agent Green astfel că proiectele educaţionale au fost concretizate prin zeci de workshopuri pentru elevi, cursuri de formare pentru dascălii lor și lansarea a opt cărţi "Îndrumarul meu despre Natură" pentru copiii de la clasa I până la clasa a VIII-a. Pentru elevii de liceu educația pentru natură s-a concretizat în materialul "Ghidul meu despre Natură".

Agent Green mulțumește tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectelor din raport și speră că eforturile organizației pentru natură din anul 2022 să aducă bucurie, putere și încredere că împreună se pot realiza și mai multe victorii în 2023.

Ianuarie 2023 | vezi mai mult »